В Чорне море увійшов корабель ВМС США з вертольотами і морпіхами (фото)

 Думская

У четвер, 21 липня, у рамках проведення українсько-американських навчань Sea Breeze-2016 в акваторію Чорного моря увійшов десантний корабель Військово-морських сил (ВМС) Сполучених штатів Америки (США) USS Whidbey Island (LSD-41).

«Великий десантний корабель USS Whidbey Island (LSD-41) ВМС США сьогодні ввечері увійшов у Чорне море. Корабель буде брати найактивнішу участь у навчаннях Sea Breeze-2016. Він висадить десант морських піхотинців на ділянку узбережжя в районі гирла Дунаю», — передає місцеве видання «Думська».

Варто відзначити, що це судно є досить рідкісним типом бойових кораблів. Він був спроектований ще в 1970-х роках, але побудували його і сім наступних кораблів серії при президенті Рейгані (був президентом США в 1981-1989 роках).

Довжина корабля 190 метрів, ширина — 26, повна водотоннажність близько 16 тисяч тонн. Чотири 16-циліндрові дизелі сумарною потужністю 33 000 кінських сил можуть розігнати його до швидкості 20 вузлів.

Корабель здатний взяти на борт до 500 морських піхотинців і висадити їх на узбережжі з допомогою чотирьох кораблів на повітряній подушці LCAC, які розміщені на його нижній доковой палубі.

Кожен такий «кораблик» несе до 75 тонн корисного навантаження і може взяти кілька автомобілів типу «Хаммер» або один танк М1 «Абрамс». Також на його борту знаходиться кілька десантних вертольотів.

Незабаром очікується вхід в акваторію Чорного моря есмінця USS Ross DDG-71.

Як повідомлялося, 18 липня в Одесі стартували військові навчання Sea Breeze-2016, в яких беруть участь 16 країн світу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення