В Одесі померли 4-річні двійнята, які отруїлися овочами з "Привозу": мати викликала лікаря з ОLX

В Одесі від отруєння невідомою речовиною помер 4-річний хлопчик, а його сестра за кілька годин в реанімаційному відділенні. Про це до поліції повідомили лікарі.

"Напередодні дітям стало зле і мати спробувала самотужки надати їм домедичну допомогу, а коли це не допомогло - покликала медичну сестру. Однак згодом стан дітей різко погіршився і мати викликала "швидку". На жаль, хлопчик помер до приїзду лікарів, а дівчинка - у медичному закладі. Попередньою причиною смерті дітей стало отруєння невідомою речовиною", - повідомили у поліції.

Відомості за вказаним фактом слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 п. п. 1, 2 ст. 115 (з позначкою "нещасний випадок") та ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України. У рамках розпочатих проваджень призначені ряд експертиз, зокрема, судово-медичні, які встановлять причину смерті дітей.

В Одесі померли чотирирічні двійнята в родині переселенців із Херсона після вживання куплених на ринку овочів. Мати двійнят викликала для них лікаря за оголошенням на ОLX. Поліція взялася за розслідування справи.

Видання "Антикор" із посиланням на джерела серед правоохоронців повідомило подробиці трагедії. Чотирирічні двійнята з родини переселенців із Херсона. За день до трагедії мама двійнят Олена купила овочі на відомому одеському ринку "Привоз". Увечері жінка нагодувала цими овочами дітей, після чого в них почалися біль у животах та блювота.

Вранці 13 травня жінка викликала додому дитячого лікаря Ганну, про яку дізналася з оголошення на сайті ОLX. Медик прийшла оглянути дітей о 13:00 та зробила їм ін'єкцію препарату "Церукал". Дозу цього препарату розраховують з огляду на масу тіла.

Після цього блювання у дітей припинилося, проте вони більше нічого не їли, а пили лише очищену негазовану воду. У ніч проти 14 травня хлопчик попросив маму про допомогу, щоб піти в туалет. Жінка зауважила, що син дуже слабкий і рухається з великими зусиллями, тож викликала швидку. Бригаду медиків Олена чекала приблизно п'ять-сім хвилин, тримаючи дитину на руках.

Хлопчик перестав дихати за кілька хвилин до приїзду медиків. Лікарі швидкої намагалися реанімувати дитину, проте не змогли її врятувати. Сестру хлопчика у тяжкому стані доправили до обласної дитячої клінічної лікарні з діагнозом "отруєння невідомою речовиною". Дівчинка померла за сім годин після брата.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення