"Ваша донька винна у ДТП": у Харкові шахрай видурив у 75-річної бабусі 25 тисяч гривень

У Харкові чоловік за шахрайською схемою "ваш родич у поліції" ошукав літню жінку. Пенсіонерка не вагаючись віддала зловмиснику майже 25 тисяч гривень за непритягнення доньки до кримінальної відповідальності. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Харківської області.

"27 квітня о 5:00 до поліції звернулась 75-річна місцева мешканка. Жінка розповіла, що близько години тому їй зателефонував невідомий та повідомив, що її донька причетна до скоєння дорожньо-транспортної пригоди і для її непритягнення до кримінальної відповідальності потрібні гроші. Жінка віддала майже 25 тисяч гривень зловмиснику", - йдеться у повідомленні.

У ході проведення розшукових заходів за скоєння злочину оперативники затримали 24-річного місцевого мешканця. Речові докази вилучені.

Під час слідства встановлено, що зловмисник причетний до скоєння ще кількох аналогічних злочинів.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

Працівники поліції перевіряють причетність чоловіка та його можливих спільників до скоєння аналогічних злочинів на теріторії Харкова та області. Досудове розслідування триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення