"Відкрийте ящики в багажнику": копа на Вінничині розстріляли військові, які везли загадковий вантаж (відео моменту)

Сьогодні вночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль. В авто перебували двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських, повідомили у Національній поліції.

Від отриманих поранень загинув 20-річний Максим Зарецький — рядовий поліції інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (Бершадь) Гайсинського райуправління, а його напарник капітан Максим Шарапанський був поранений. Максим з 2021 року навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора роки служив у секторі реагування патрульної поліції. Без єдиного сина залишились батьки чоловіка. Поліцейський, якого поранили, перебуває у стані середньої тяжкості. Його лікують в Бершадській районній лікарні.

Мережею шириться відео із бодікамери правоохоронця під час розстрілу. Відео досить чітко показує, що поліцейського почали розстрілювати, коли він попросив відкрити ящики в багажнику авто .

Наразі у численних коментарях українці обговорюють:

  • що могло бути в ящиках, що вбивці у військовій формі відкрили вогонь на ураження, аби лише не показувати це — вибухівка, зброя, наркотики, матеріальні цінності тощо;
  • звідки й куди везли загадковий вантаж.

Згодом стало відомо, що стріляли військові родом з Гайсинщини — батько та син, Валерій та Віталій Васілаке. Сам Віталій на відео сказав, що служить у 28-ій механізованій бригаді разом із батьком. Однак у 28 ОМБр заявили, що розшукувані особи не є службовцями їхньої бригади. В ОК Південь уточнили, що підозрювані у вчиненні злочину вже понад рік не мають відношення до 28 ОМБр.

Чоловіків, підозрюваних у вбивстві поліцейського, нібито затримали в селі Соболівка Подільського району Одещини. Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на власні джерела. Утім, чекаємо на офіційну інформацію.

Орієнтування на осіб, які розстріляли поліцейських:

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення