Відрізав кисті і голову: в Харкові чоловік у ванній розчленував дружину і вивіз труп у валізі (фото)

У Харкові чоловік вбив та розчленував дружину за те, що вона вирішила розлучитися з ним. Моторошну історію розповів начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

"Ця історія - ніби епізод з кримінального серіалу. Олексій та Марія - вони одружені багато років. Він має дві вищі освіти - економіст та психолог. Вона - балетмейстер театру. Цьогоріч пара вирішує жити окремо та по черзі брати дитину. Цивілізовано розходяться. В той день хлопчик - у бабусі та дідуся. Чоловік приїжджає до дружини з чемоданом на колесах, забрати речі. А вже за пару днів її матір заявляє, що донька зникла. Камера в під'їзді показала, що жінка нікуди не виходила після візиту чоловіка. В її квартирі всюди були сліди романтичного вечора. Чоловік одразу заявив - дружина знайшла іншого, а про зникнення він нічого не знає. Всередині тієї валізи на колесах, яку зафіксувало відеоспостереження, - була вона. Власним життям жінка поплатилася за те, що вирішила розлучитися офіційно. Ані речей, ані продуктів, про які розказував чоловік, всередині чемодана насправді не було", - йдеться у повідомленні Болвінова.

Виявилося, що він вже давно слідкував за дружиною, отримав доступ до її месенджерів та читав кожне листування. Побачив повідомлення від колеги - ревнощі, бажання покарати. І ось він вже вбиває колишню кохану прямо у ванній.

Потім йде на балкон, дістає будівельну плівку. Спочатку відрізає їй кисті, потім голову. Запаковує все - відрізані частини тіла в пакети, решту - в той самий чемодан. Згодом саме він допоможе слідчим дізнатися правду. А тим часом чоловік все прибрав та вимив на місці злочину.

Цукерки, бокали та обгортки від засобів контрацепції у квартирі одразу викликали підозру у слідчих, з'явилася думка про інсценування. А далі - блискавична та професійна робота спільно з карним розшуком. Поки чоловік наполягав на своїй версії, оперативники почали перевіряти кожну адресу, пов'язану з цією родиною. Результат отримали майже одразу - під час ретельного огляду напівзакинутої дачі, яка належить батькам чоловіка, знайшли обгорілі рештки. Вони були на сусідній ділянці.

Чоловік продовжував триматися своєї версії. Та виявилося, що він не лише інсценував побачення своєї жертви з іншим, а ще й кілька днів після вбивства возив телефон дружини по місту, відповідав на повідомлення від тещі, імітуючи те, що вбита все ще жива. Її матір одразу зрозуміла, що це пише не донька. І пішла до поліції.

Тіло без голови та кистей знайшли в старому льосі - вбивця намагався його спалити. Обклав шинами, облив бензином та підпалив. Але закрив кришку льоха, щоби полум'я не перекинулося на будинок. Саме через це вогонь згас і тіло не згоріло повністю. На згарищі також виявили фірмовий значок від чемодану. Та чоловік продовжував наполягати, що у своєму чемодані привіз додому консерви. І навіть показав таку саме валізу, як на відео з камер. Втім обдурити слідство йому не вдалося. Фірмовий значок там був у зовсім іншому місці, ніж на тому чемодані, з яким він виходив з під'їзду.

Судмедекспертиза показала, що жертва померла внаслідок чотирьох ножових поранень. Криміналісти дуже швидко зробили також і дослідження ДНК - зразки з обгорілого тіла співпали зі зразками матері зниклої жінки.

Чоловік вирішив зізнатися та докладно розповів, як посварився з дружиною. Як штовхнув її у ванній, як бив ножем в тулуб та врешті розчленував і виніс з квартири у пакеті та чемодані на колесах. Потім завантажив все в машину та поїхав до посадки - там закопав руки. Далі проїхав ще близько кілометру і закопав пакет з головою в кількох десятках метрів від дороги. Саме тіло, скоріш за все, заздалегідь планував спалити. До дачної ділянки їхав вже з каністрами з пальним. Поки ж чоловік продовжує наполягати, що зробив все у стані афекту, готовий співпрацювати зі слідством та чітко вказав місця, де копав та ховав рештки.

"Дружину він вбив сімнадцятого лютого, а вже вранці двадцять четвертого ми змогли її знайти, в цей же день затримали чоловіка. Він вже мав готову візу для виїзду в Канаду, але подорож скасовується. Ми встигли та не дали йому втекти - тепер йому доведеться відповідати. Підозрюваному вже обрали запобіжний захід - тримання під вартою без можливості внести заставу. Дванадцятирічний хлопчик залишився без обох батьків, а чоловікові загрожує довічне ув'язнення", - розповів Болвінов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення