​Виграли тендер у світових фармкомпаній і поплатились штрафом: "Біофармі" не дали вивезти з України величезну партію ліків

Майже місяць українська імунобіологічна фармкомпанія Biopharma, яка розробляє і виробляє ліки з плазми донорської крові людини, чекає на дозвіл на здійснення міжнародного перевезення у Казахстан. Сотні машин мали доправити до медичних закладів альбумін та імуноглобулін. У результаті через затримку вантажу "Біофармі" доведеться заплатити додатково 25 тисяч долларів за авіадоставку у Казахстан і близько 50 тисяч долларів штрафу за невчасну передачу партії медзакладам. Про це повідомив у Facebook президент компанії Костянтин Єфименко.

Він розповів, що "Біофарма" з Білої Церкви стала номером один в Казахстані, перемігши у тендері на закупівлю альбуміну та імуноглобуліну в жовтні 2021 року. Українська фармкомпанія обійшла азіатську Takeda - № 3 в світовій галузі фракціонування, а також Octapharma - № 4 в світі.

"Продукцію "Біофарма" виготовила в листопаді і 29 грудня відправила вантаж. Сьогодні, 26 січня, машина в Харкові, чекає на дозвіл на здійснення міжнародного перевезення. Щойно прийняв рішення повертати машину до Борисполя, спробуємо вилетіти літаком. "Біофарма" заплатить плюс 25 тисяч доларів за авіадоставку і близько 50 тисяч доларів штрафу за невчасну передачу партії медичним закладам. Українці з гордістю підняли свій національний прапор, але такий само прапор на номерних знаках ФОП "Кармелюк" і точно такий прапор на упаковці альбуміну, що виготовлено в Київській області. Ми не можемо чекати "дозвіл", і покинули кордон, але там чекають сотні машин з українськими товарами, завантажені до Казахстану", - пояснив ситуацію президент "Біофарми" Костянтин Єфименко.

Він наголосив, що ситуація, яка склалася – це яскравий приклад безвідповідальності.

"На вирішення цього питання не впливає ціна на газ в Європі, просто відповідальні люди мають до 9-ї години ранку вийти з Facebook і прийти на свою роботу. Вірю!", - констатував Єфименко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення