Військовий, який забив на смерть водія маршрутки в Кременчуці, не затриманий, підозри йому не оголосили

Журналістам стало відомо, що чоловік, який 9 травня на смерть забив водія маршрутки в Кременчуці – діючий військовий. Йому 32 роки, він колишній спортсмен, займався боксом. Живе на Молодіжному.

У день, коли стався злочин, у відповідь на дзвінок диспетчера про запізнення пригрозив:

“Хай водій чекає, я приїду, буду його бити”.

Після побиття вихвалявся, що вміє вбивати, має контузію, а тому “йому нічого не буде”.

Справді, зловмисника досі не затримано, а справу почали за статтею “вбивство з необережності”, хоча, як боксер і військовий цілком усвідомлював свої дії.

Як повідомлялося раніше, 14 травня стало відомо, що водій маршрутки, якого побив нетверезий чоловік у камуфляжі, помер у лікарні, не приходячи до тями. У соцмережах опублікували відео з камер спостереження. На них видно, що нападник кілька разів наносить удари в голову загиблому. Він бив його щоразу, як той намагався підвестися.

Перебіг справи виданню «Кременчуцькому Телеграфу» прокоментував керівник Полтавської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Владислав Зубко. За його словами, наразі проводиться досудове розслідування. Справа внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 119 (Вбивство через необережність) Кримінального кодексу України. Військова спеціалізована прокуратура справу не розслідує, а здійснює процесуальне керівництво. Розслідуванням займається управління поліції Кременчука.

"Особа, яка завдала травм, встановлена. Це діючий військовий. Він не затриманий, не переховується, співпрацює зі слідством. Військову частину повідомили про подію, вона надає усю необхідну інформацію", — говорить Зубко.

Наразі підозру військовому не оголошували.

"Ми ще не отримали висновків судово медичної експертизи, аби встановити причинно-наслідковий зв’язок для правильної кваліфікації дій. Після отримання висновків буде дана правова оцінка діям військового та вирішуватиметься питання про повідомлення про підозру та обрання міри запобіжного заходу", — додає правоохоронець.

Також Владислав Зубко наголосив журналістам, що спеціалізована прокуратура зацікавлена у всебічному, повному і неупередженому дослідженні обставин кримінального провадження, а також в наданні їм належної правової оцінки та забезпеченні прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

"На даному етапі підозру особі не повідомлено і міра запобіжного заходу ще не обиралась. За фактом триває слідство. Вчора пройшла судова медична експертиза", — повідомила пресофіцерка Кременчуцького райуправління поліції Анна Васенко.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення