VIP-пограбування: справа бутіка «Graff» за два роки не рушила з місця

З дня пограбування правоохоронцями ювелірного бутіка «Graff» у центрі Києва минуло два роки, проте замовник і виконавці злочину й досі на волі. Про це йдеться у сюжеті «Надзвичайних новин» щодо затягування розслідування даної справи.

«В тому то й справа: нічого не змінилось. Судді самовідводяться. Прокуратура мовчить», - розповідає директор ювелірного магазину Ігор Бриков.

Потерпілі кажуть, що злочин своїх колег слідчі прокуратури розслідували дуже неохоче. Багато чого не зробили, а найголовніше – залишили за лаштунками організаторів пограбування. Без них справа пішла до суду, там пройшла через трьох суддів, і застрягла.

Нагадаємо, що 20 серпня 2014 року два прокурори, сім міліціонерів та з півтора десятка спецпризначенців прийшли із санкцією суду на обшук у ювелірний бутік «Graff», що на вулиці Городецького. Під виглядом перевірки коштовностей на оригінальність та радіоактивність вони винесли прикрас і годинників на 2,5 мільйони євро.

Стражі порядку спершу знешкодили систему відеонагляду. Але не знали, що їх було дві. Приховані камери відеоспостереження зафіксували, як співробітники прокуратури, міліції, бійці підрозділу «Сокіл» та підставний понятий розпихували по кишенях, в шкарпетки і в нижню білизну дорогоцінні ювелірні прикраси та годинники. Грандіозний успіх нальотчики відсвяткували прямо у барі бутіка, розпивши те, що призначалося для клієнтів-олігархів, і навіть викуривши сигари.

Більше про хід розслідування та фігурантів справи читайте у матеріалі «Надзвичайних новин» Випробування для Луценка: хто з друзів сяде за розбій у бутіку «Graff»?

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення