Вже понад 1600 загиблих: з’явились нові жахливі відео наслідків землетрусу в Сирії та Туреччині

Кількість загиблих та поранених внаслідок потужного землетрусу у Туреччині та Сирії продовжує зростати. У Туреччині продовжують долати наслідки жахливого землетрусу.

Перші поштовхи магнітудою 7,8 на глибині 7 км зафіксували на півдні Туреччини та півночі Сирії о 4:17 ранку за місцевим часом. Після землетрусу було зафіксовано 32 афтершоки. Поштовхи відчули також у Єгипті, Лівані та Іраці.

За останніми даними, загальна кількість загиблих у Туреччині та Сирії нині становить понад 1600 людей, майже 6000 поранених. Цифри не остаточні.

Зруйновані сотні багатоповерхівок, а у Туреччині через землетрус обрушилася давня фортеця римського періоду.

За словами віцепрезидента Туреччини Фуата Октая, у країні пошкоджено понад 1700 будівель. У Туреччині оголошено найвищий рівень тривоги, який передбачає міжнародну допомогу. У Сирії землетрус розтрощив контрольовані опозицією регіони, в яких проживає приблизно 4 мільйони людей. Вони переїхали туди з інших районів країни через війну.

Сьогоднішній землетрус у Туреччині багато хто порівнює із землетрусом 1999 року поблизу міста Ізміт в 80 км на схід від Стамбула. Тоді магнітуда становила 7,5 (сьогодні було від 7,4 до 7,8 за різними даними), загинуло майже 17,5 тисяч людей, постраждали понад 23 тисячі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення