Загнали себе в пастку: в Росії пояснили, чому ватажкам "ДНР" і "ЛНР" вигідна війна

 Новое Время

Ватажки так званих ДНР і ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький загнали себе в пастку, через що їм потрібно постійно підтримувати перед своїм населенням ілюзію війни, інакше люди почнуть вимагати від них якщо не поліпшення життя, то, як мінімум, повернення до колишніх стандартів.

Про це написав російський політолог Дмитро Орєшкін.

За його словами, в "ДНР" ця стратегія може застосовуватися необмежено довго, як у Північній Кореї, яка постійно "воює зі Сполученими Штатами" і "обрушує на них море вогню".

"Це цілком передбачувано і неминуче. Питання тільки в тому, коли жителям Донецька набридне, нарешті, ковтати цю порожню мормишку. Жителям України слухати відмовки про війну вже набридло - їх цим уже не розведеш і словесною боротьбою не захопиш. А для керівництва "ДНР" це життєво необхідно: щоб зберегти владу, їм життєво необхідно підтримувати військову напругу на кордоні. Виживати ж треба якось", - зазначив політолог.

Звідси, за словами Орєшкіна, і напруга на кордоні: виконання Мінських угод для ватажків терористів - це ніж гострий, і після відновлення контролю України на кордоні вони стануть ніким - політична кар'єра закінчена, їм доведеться тікати до Росії і перетворитися на лузерів-іммігрантів, які були великими начальниками, а стали біженцями.

"Тому бойовики підштовхують Москву до жорстких дій. Самої ж Москві вони вже до смерті набридли - годувати вона їх не збирається, а якби й збиралася - не може; тому вона прагне їх позбутися", - підкреслив Орєшкін.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення