Живий символ стабільності: Королева Єлизавета II святкує платиновий ювілей - 70 років на престолі (зворушливе відео)

Королева Великої Британії Єлизавета II сьогодні відзначає професійний ювілей - 70 років від дня сходження на престол. Цього дня помер її батько, король Георг VI.

Це рекордний термін перебування при владі серед світових лідерів. Вважається, що лише кілька монархів правили довше за Єлизавету. Король Франції Людовік XIV, який побудував Версальський палац, вважається рекордсменом суверенної держави, тому що правив 72 роки, тоді як Собхуза II був королем Свазіленда майже 83 роки до смерті в 1982 році.

5 лютого Єлизавета II влаштувала урочистий прийом у Сандрингемському палаці. 95-річна королева була у прекрасній формі, сміялася і жартувала з гостями.

Королева зустрілася з членами Сандрінгемського жіночого інституту та представниками благодійних організацій. Ця зустріч стала найбільшим публічним заходом, який королева відвідала з часу прийому у Віндзорському замку у жовтні 2021 року. Королеві подарували квіти, які були частиною її букету під час коронації, та подарували торт, повідомляє ВВС News.

Нагадаємо, що минулого року у віці 99 років після більш ніж семи десятиліть шлюбу з Єлизаветою II помер її чоловік принц Філіп.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення