Журналіст NY Times, запеклий борець за вакцинацію від СOVID-19,​ помер від серцевого нападу​ після бустерної дози

 Фокус

Заступник редактора The New York Times 49-річний Карлос Техада помер у лікарні в Сеулі від серцевого нападу.

Його колега колишній журналіст NY Times Алекс Беренсон написав у соцмережах про те, що Техада помер після того, як днями у Кореї зробив бустерне щеплення від коронавірусу вакциною Moderna Covid. А 17 грудня сам Техада повідомив, що був вакцинований вакциною Janssen від Johnson&Johnson. Про смерть свого співробітника видання The New York Times повідомило 22 грудня.

На своїй сторінці Техада написав, що вдячний за те, що отримав бустер мРНК/LNP, перебуваючи в Сеулі, проте за словами Беренсона, Карлос не давав поінформованої згоди на щеплення, оскільки форма згоди була корейською мовою, яку він не міг читати. Крім того, Беренсон зазначив, що клінічних випробувань ефективності змішування двох різних типів вакцинації не проводилося.

Техада перед вакцинацією пожартував про те, що новий штам "Омікрон" йому не страшний, і все, що він може, це "вдарити його мокрими соплями".

"Усе, що мені потрібно було зробити, це заповнити цю форму мовою, яку я не вмію читати. Програма для перекладу повідомляє мені, що тепер я належу до армії BTS", — написав він.

Видання NY Times повідомило, що в 2020 році Техада зробив внесок в отримання газетою Пулітцерівської премії за висвітлення кризи COVID-19. Зокрема, журналіст відредагував статтю про те, як влада Китаю цензурувала онлайн-новини і думки про коронавірус на початку пандемії. Однак зі свого боку видання чомусь промовчало про бустерне щеплення свого співробітника перед смертю.

Смерть Техади, одного з найзапекліших захисників вакцинації, спонукала її супротивників у Сполучених Штатах шукати зв'язок між вакциною і серцевим нападом. А Беренсон від себе додав, що смерть Техади нарешті "розбудить Times".

Раніше повідомлялося, голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус упевнений, що немає необхідності вводити бустерну вакцину від коронавірусу здоровим людям доти, доки існують багато тих, хто потребує першого щеплення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення