Зима вже поруч: синоптики налякали прогнозом погоди на жовтень і листопад

В Україні відбувається певне пересування сезонів, і погода цієї осені не стане винятком. Так, за словами заступника директора Українського гідрометцентру Анатолія Прокопенка, найтепліше у жовтні буде на Півдні та Закарпатті. Про це повідомляють "Надзвичайні новини" з посиланням на "Експрес".

"На більшій частині території країни до кінця жовтня буде відбуватися перехід середньодобової температури повітря через плюс 8 градусів, лише на Закарпатті та півдні це відбудеться в першій декаді листопада, - вважає Прокопенко.

Що стосується середньомісячної температури, то в Укргідрометцентрі прогнозують її на рівні +7+12 градусів, а в горах близько +6+7 тепла. Опади до кінця жовтня також будуть в межах норми.

Кліматологи кажуть, що в останні роки в Україні спостерігається зсув сезонів.

"Зима насувається на весну, літо - на осінь (до речі, в цьому році у вересні переважали літні температури), а осінь - на зиму", - зазначив кліматолог Василь Троцюк, директор Науково-аналітичного центру.

Що стосується погоди в листопаді, то температура почне поступово знижуватися в першій декаді, а в другій - дійде вночі до нуля.

"Після 20 листопада буде падати дощ зі снігом, потім почне сніжити, але сніг швидко буде танути. А в цілому середня температура в другій половині осені буде перевищувати норму на 1,5-2 градуси", - зазначив Троцюк.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення