Звинувачують у шахрайстві: у столиці молодик замовляв деталі до комп’ютерів та непомітно їх міняв (фото, відео)

У Києві поліцейські повідомили чоловіку про підозру за шахрайські дії у поштових відділеннях. Про це повідомляє місцева поліція.

До правоохоронців звернулася працівниця одного із відділень пошти у Святошинському районі столиці та повідомила, що після перевірки клієнтом посилки виявила невідповідність товару. Для документування на місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Прибувши за вказаною адресою, правоохоронці опитали заявницю та переглянули відео з камер спостереження, які зафіксували шахрайські дії порушника. Хлопець попросив у працівниці оглянути посилку, а коли та відволіклась, підмінив товар на інший та відмовився від замовлення.

Чоловіка затримали. Ним виявився раніше не судимий уродженець Чернігівської області, 1999 року народження.

Як розповів слідчий Святошинського управління поліції Максим Сахно, хлопець замовляв в інтернет-магазинах комп’ютерні відеокарти, а коли оглядав замовлення на пошті, то міняв у пакунках на інші – більш дешеві. Потім нібито відмовлявся від замовлень з дорогими відеокартами:

«У ході проведення досудового розслідування ми встановили причетність хлопця ще до двох аналогічних злочинів на території району. Шахрайським шляхом він заволодів майном на суму 74 тисячі гривень. Наразі ми проводимо перевірку причетності фігуранта до інших злочинів».

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігуранту повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення