"Дідівщини і конфліктів з Рябчуком не було": ті, хто вижив після стрілянини у Дніпрі, нарешті заговорили (відео)

У Дніпрі пройшов мітинг проти дідівщини в армії. Люди вимагають прозоро розслідувати масовий розстріл на "Південмаші" та покарати не лише стрільця, а й його керівництво.

Люди зібрались через групи у соцмережі. Протестувальники не довіряють офіційній версії трагедії і навіть підтримують строковика Артемія Рябчука, який п’ятьох людей вбив і ще п’ятьох поранив. Люди вневнені: нацгвардійця або підставили, або так зацькували у частині, що він і взявся за зброю.

Але розстріляні однослужбовці твердять, що ніхто з них його і пальцем не чіпав. Більше того, вони заявили, що звинувачення у дідівщині – це лише стратегія захисту. 22-річна контрактниця Жанна Шарова, яка найбільше постраждала у цій кривавій бійні, каже, що навіть не знала імені стрілка.

Про мотив розстрілу досі мовчить і Рябчук, і слідство. А от поранені не виключають, що розстріл міг бути диверсією на режимному заводі. Один із поранених здивований, з якою вправністю і холоднокровністю Артемій розстрілював людей. На думку пораненого нацгвардійця, людина, яка лише два місяці прослужила в армії, так не може поводитися.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення