"Нас люблять тільки мертвими, живими ми заважаємо": на Львівщині ветеранів через шматок землі святий отець лякає хрестами (відео)

Після обстрілів на сході змушені захищати власні землі вже на мирній території. На Львівщині атовці переконують, що на їхні ділянки посягнув ніхто інший, як місцевий священник, і вже позначив чужі гектари своїми хрестами. Сам святий отець відхрещується від сакральних знаків та меркантильних інтересів. Він запевняє, що його душа болить лише за екологію, тому й воює з бійцями.

У свої 49 років Віктор геть сивий. Чоловік воював 2 роки і не раз рятував побратимів з-під ворожих обстрілів. Постійно дивився смерті в очі. Але тепер у мирному житті міцний солдат не може стримати сліз. 3 роки тому Віктор з побратимами раділи, немов діти. Держава надала земельні ділянки, хай і у заболочених хащах. Бійці звикли до труднощів і навіть відсутність туди дороги хлопців не злякала. Не врахували бійці тільки специфіку села, в якому отримали свої наділи. Страдч - місце не просте, а паломницьке. Прочани йдуть туди на місце богоявлення. Церковники створили тут величезний центр для вірян, а його відвідувачі проти сусідства з ветеранами. Церковники вважають, що нові мешканці знищать у святому місці всю екосистему. Але ветерани не вірять у надмірну любов церковників до природи, впевнені, що їх цікавить ласий шмат землі, на який вони можливо накинули око. Священники встановили на ветеранській землі хрести з табличками про те, що ділянки розташовані у Долині смерті, де загинули солдати під час Першої світової війни.

" ..нас люблять тільки мертвими. Ти живий приїхав і всім заважаєш, щось вимагаєш", - прокоментував подію один з ветеранів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення