Не змогли відкрити двері і вчаділи: у пансіонаті для літніх людей у Дніпрі на дверях не було ручок (відео)

У Дніпровському приватному пансіонаті для літніх людей померли одразу п’ятеро пенсіонерок. Кімната, де вони жили, буквально перетворилась на газову камеру, тому що двері у приміщення були зачинені наглухо.

Безпомічні пенсіонерки просто вчаділи на власних тліючих ліжках, тому що відкрити двері зсередини не можна - немає ручки. Загиблим жінкам було від 75 до 89 років. Як виявилось, п’ять вже обгорілих трупів знайшли о сьомій ранку, і лише за дві години таки повідомили про масову смерть до поліції.

Підприємиця з Харківщини відкрила цей пансіонат пів року тому у приватному будинку, який взяла в оренду. І хоча спеціальної ліцензії такий вид діяльності, як виявилося, не потребує, але треба було принаймні пройти реєстрацію у пожежній та соціальній службах. Відтак, фактично це був підпільний пансіонат.

У ДСНС підозрюють, що не витримала аварійна електромережа. Кондиціонер, який працював у кімнаті, був підключений через два подовжувачі. Ймовірно, у проводці сталось перенавантаження: подовжувач почав тліти, пластмаса почала капати на матрас. Через щільно зачинені двері і вікна, відсутність у кімнаті повітря матрас у кімнаті не загорівся, а цілу ніч тлів.

Наразі затримали адміністраторку закладу, санітарку, яка мала доглядати за кімнатою загиблих жінок, і власницю пансіонату. Для всіх трьох прокуратура проситиме арешт без права на заставу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення