Полтавчани замерзають у своїх домівках: 15 багатоповерхівок можуть переселити у школи та ліцеї до весни (відео)

Понад п'ять тисяч жителів Полтави досі не мають тепла у своїх оселях.

Мешканці 109-го мікрорайону Полтави розповідають, що температура у квартирах ледь сягає десяти градусів.

Комунальні проблеми супроводжують їх вже давно. Раніше будинки у мікрорайоні опалювали котельнею, що належала турбомеханічному заводу. 4 роки тому у підприємства почалися проблеми, люди місяцями жили без гарячої води. Торік дійшло до того, що зникло опалення. Тоді виручило обласне комунальне підприємство, з якого подали тепло. Але через постійні перевантаження його не вистачає.

Стару заводську котельню минулої зими запустили, це мало бути востаннє. Далі на її місці мала з’явитися автостоянка. Будинки мали підключити до обласних мереж, які розбудують. На заводі тим часом котельню вже почали розбирати і зрізати труби. Тепер у прискореному темпі її намагаються відремонтувати. До старту опалювального сезону не встигли, бо гроші міська рада дала тільки в кінці вересня. Поки пройшов лише тендер, а монтаж стартував цього тижня. Аби заспокоїти мешканців, ініціативній групі людей дозволили пройти на територію заводу. Їм показали котельню, які саме ремонтні роботи проводяться, що саме мають завершити до 1 грудня, аби у помешканнях людей було тепло.

У свою чергу до обласної котельні 109-й мікрорайон обіцяють підключити, якщо мер погасить з бюджету борги та різницю в тарифах. Він божиться це зробити, але готуються і до плану "Б": переселити 15 багатоповерхівок до пунктів тимчасового розміщення - у школах та ліцеях до весни.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення