Смертельна бійка у будинку активіста: у підставі підозрюють бізнесмена з Маріуполя і поліцію (відео)

У Маріуполі місцевого активіста, який бореться проти мільярдної контрабанди, запроторили спершу у СІЗО, а зараз намагаються у психлікарню. За дивним збігом обставин, війна проти бізнесмена пов’язана із вбивством у нього вдома людини.

До будинку активіста Олександра Чушикіна 16 квітня близько 18:00 прийшов невідомий чоловік начебто з неймовірним компроматом на місцевого бізнесмена. Тоді в Олександра якраз був день народження. Двоє журналістів знімали на відео розмову чоловіків, а син активіста стояв за кутом кімнати. Щойно гість із господарем увімкнули ноутбук, аби глянути на той компромат, як на подвір’я увірвалися шестеро невідомих.

Олександр і його родичі відбивалися від нападників палками. Все зафіксували відеокамери. Тим часом гість залишався у гаражі, і живим звідти не вийшов. Його знайшли із розбитою головою, зникла і флешка з компроматом. Свідки вказують на двох чоловіків, які були серед нападників. Проте за вбивство за ґратами опинився саме Олександр. Позиція маріупольської поліції проста: тут взагалі не розслідують напад групи незнайомців на сім’ю. Правоохоронці говорять про конфлікт двох людей.

Олександр останні кілька рокв протистоїть бізнесмену Миколі Будиці. Начебто він стоїть за власниками мережі маріупольських супермаркетів, і начебто на нього приніс компромат загиблий чоловік.

Сам Микола Будика засвітився не в одному скандалі. Саме його назвав у своєму чорному списку депутат Київської облради і бізнесмен Владислав Соболєв, у якого на очах наприкінці 2019 року кілер розстріляв маленького сина. Будику він підозрював як одного з замовників замаху, що пішов не за сценарієм. Конфлікт начебто і стався через мережу супермаркетів, якою володіє Будика. За словами Соболєва, цей бізнес у нього підступно вкрали, а перед тим був тривалий тиск і погрози.

Через постійні погрози родина Олександра Чушикіна була вимушена покинути рідний Маріуполь, але вони продовжують боротьбу. Щоденно під Верховною Радою та Офісом президента мати з сином влаштовують акції протесту, аби на них звернули увагу.

Активіста тим часом так і не довезли до психлікарні, де він мав пройти примусове обстеження. Він знаходиться у Дніпровському СІЗО, де теж оголосив голодування, як і його сім’я.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення