У Бердичеві чадний газ вбив 8 людей: справа проти працівників ЖЕКу набирає обертів (відео)

У Бердичеві судять директорку, майстриню та пічника ЖЕКу, який обслуговує житловий будинок, де від отруєння чадним газом загинули 8 людей.

Трагедія сталася в березні 2018 року в одній з квартир старого будинку. З двокімнатної квартири винесли аж 8 людських тіл: шістьох дорослих та двох дітей.

Серед загиблих була колишня сусідка господарів, яка прийшла в гості, а ще кохана дівчина їх сина. Наймолодшій жертві мав виповнитися лише один рік.

Пічнику інкримінували підробку документів. Акт перевірки опалення у квартирі, що стала братською могилою, склали за місяць після самої перевірки. Виявлених порушень не було. Але експерти знайшли цілу низку і вважають, що працівник ЖЕКу насправді нічого не перевіряв. Згодом виявилось: пічник перевіряв тягу в димарі, але дідівським методом: приклав звичайний папірець і подивився, чи дує, хоча мав робити це спеціальним приладом. От тільки директорка ЖЕКу його не видала, бо не зробила вчасну планову повірку.

Директорка ЖЕКу Галина Ханіна після трагедії ще довгий час працювала на посаді. Зовсім нещодавно вона звільнилася, нібито через стан здоров’я.

Адвокати, судячи з запитань до свідків, хочуть перекласти вину на самих загиблих. Мовляв, власники квартири порушили правила експлуатації пічного опалення. Ці порушення дійсно зафіксували й експерти.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення