У медичній роті знайшли у зашморгу строковика: він відслужив лише 2 дні (відео)

Він відслужив країні усього дві доби, і повернувся додому вже у труні – просто з учбового центру під Харковом. Хлопця знайшли у зашморгу у медичній роті. Але ж родичі наполягають: бачили синці на тілі. А незадовго до смерті він, начебто, скаржився: у частині його називали сепаратистом та знущалися.

Олександру Ткачову тільки-но виповнилося 23 роки. Повістку він отримав на день народження – 19 квітня. Від призову не тікав. Батько стверджує: син хотів служити та захищати.

Військові сказали - самогубство. Олександр повісився на власному ремені. Знайомі - здивовані. Мовляв, до армії молодик ішов у доброму гуморі. І раптом - зашморг.

Сусідка солдата розповідає, що перед смертю хлопець розповідав, що над ним знущаються. Після того, як він сказав, що з Донбасу, його назвали сепаратистом.

Родичі кажуть: коли отримали тіло - вжахнулися. Сашко був увесь синій. Батько впевнений - то сліди побоїв.

Заступник командир роти Мирослава Ляшук розповідає, що хлопець був замкнутий.

«Була присутня у нього постійна нав’язлива ідея, що його може хтось образити, хтось може вчинити наругу з хлопців», - розповіла офіцер-психолог.

Аби заспокоїти солдата, командир забрав його до себе у кабінет. Там новобранець і спав перші дві ночі.

Офіцери запідозрили психічні розлади. Але ж провести обстеження не встигли. Він не лишав передсмертних записок. Але у слідства немає сумнівів: це було самогубство.

Олександра ховали лише за чотири дні після смерті. Та ще й після довгої дороги. У поліції припускають - те, що родичі прийняли за побої, насправді - трупні плями. Та й про доведення до самогубства - не йдеться

Останній призов до цієї частини - 80 юнаків. І абсолютно усі - з Донбасу. Відтак, називати Сашка сепаратистом або знущатися через його прописку - було просто нікому.

Олександр Ткаченко ще не встиг прийняти присягу. Але ж поховали його все одно під залпи армійських гвинтівок. У військовій частині провели додаткові бесіди із новобранцями. Кажуть, що бажаючих піти зі служби або перевестися – немає.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення