"Я неодноразово ризикував життям": Костянтин Стогній дав уроки виживання в нелегкий від пропаганди час (відео)

Автор проекту «Надзвичайні новини», мандрівник та письменник Костянтин Стогній дав інтерв'ю телеканалу «СТБ».

У спеціальній рубриці «Книга від зірки», де телеведуча Емма Антонюк намагається розкрити відому персону через улюблену книгу, говорили про книгу Олексія Мустафіна «Халепи. Помилки, що визначили долю народів». Костянтин Стогній рекомендує почитати цю книгу телеглядачам, щоб подивитися на історію розвитку багатьох націй – як вони потрапляли в біди і виходили з них. Бо якщо говорити про історичні ретроспективи України та розуміти, яке майбутнє її очікує як державу, то можна прорахувати – як розвивалися події до певного моменту, що відбувається нині та які варіанти на майбутнє обумовлені.

У ході бесіди головний герой програми розповів також про те, в які халепи потрапляв сам, і поділився секретами самоконтролю та розслаблення у біді. Про пригоди найвідомішого кримінального журналіста України насправді можна писати та знімати гостросюжетні трилери. Адже за своє життя Костянтин Стогній був на 10 війнах, брав інтерв'ю у найкривавіших маніяків та ризикував життям на різних материках.

За підсумками небезпечних експедицій у різні країни світу Стогній видав пригодницькі романи. Він – єдиний письменник в Україні, який опублікував багато книг у цьому жанрі. Його перший пригодницький роман «Пангапу, або Статуетка богині Калі» про експедицію на острови Океанії видавався тричі: двічі в Україні та один раз у США.

Наостанок інтерв'ю тележурналіст порадив книги, які, на його думку, варто прочитати для затишних осінніх вечорів. Зокрема, це романи та оповідання лауреата Нобелівської премії з літератури Ернеста Хемінгуея, чия доля була сповнена пригодами, а кінець життя - трагедіями. Також серед вартих уваги книг Стогній назвав біографію філософа світового рівня Григорія Сковороди. Тож для філософського настрою він порекомендував збірку поезій "Всякому місту свій нрав і права", яка по-справжньому надихає.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення