Другий напад за місяць: у Києві після акції націоналістів побили журналіста (відео)

Вдруге за місяць скоєно напад на фотокореспондента видання #Букви Олександра Кужельного під час виконання професійних обов’язків. Він написав заяву в поліцію про вчинення злочину, на місце було викликано "швидку" для фіксації отримання тілесних ушкоджень - численні синці, подряпини, садна. Свій стан Олександр оцінює як задовільний.

Напад стався після акції "Зупинимо капітуляцію", яка відбулася сьогодні під Офісом президента. Як відомо, після протистояння з силовиками під ОП представники "Національного корпусу" попрямували до будинку у Маріїнському парку, де знаходиться квартира президента Володимира Зеленського. На прибудинкову територію, що охороняється поліцією, полетіли димові шашки.

Фотокора у Маріїнському парку наздогнала група молодиків, які спочатку в агресивній формі вимагали видалити світлини, зроблені ним на акції, а потім застосували проти нього силу.

"Спитали, з якого видання, я показав "корочку". Але вони не відчепилися, почали казати, що я "лівак". Я запропонував їм підійти до Андрія Білецького (лідер "Нацкорпусу", який був серед організаторів акції — ред.), він підтвердить, що я журналіст. Вони не були згодні нікуди йти. Один почав мене бити по нозі, інший кудись в голову, і я впав", — розповів Кужельний.

Після нападу до фотокореспондента підійшов Білецький. Він засудив напад та пообіцяв допомогти ідентифікувати причетних до нього.

Нагадаємо, що це вже другий напад на журналіста. Перший стався 21 липня під судом, де відбувалося засідання у справі анархіста Олексія Боленкова, який переїхав з Білорусі до України через переслідування з боку режиму Олександра Лукашенка. Нападників було двоє — керівник праворадикальної організації "Національний спротив" Олексій Свинаренко (в мережі відомий під псевдонімом "Сталкер") та Михайло Шаланкевич. Він відомий під прізвиськом "Ганс" і є громадянином Росії. У 2018 році Шаланкевич був засуджений до 6 років позбавлення волі за розбій і хуліганство у складі угруповання покійного російського неонациста Максима Марцинкевича ("Тесак"), але відпущений з зали суду. Останніх два роки перебуває в Києві.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення