"Я винен і повністю усвідомлюю свою провину": суд заарештував стрілка, який вбив 5 нацгвардійців у Дніпрі (відео)

 УНН

Кіровський районний суд Дніпра відправив під варту підозрюваного у розстрілі нацгвардійців в Дніпрі Артемія Рябчука без права внесення застави.

"Застосувати щодо підозрюваного Рябчука Артемія Юрійовича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 27 березня 2022 року", — оголосив суддя.

За рішенням суду, нацгвардієць перебуватиме під арештом у СІЗО.

Рябчук, як і його адвокат, під час судового засідання попросив відправити його у СІЗО замість гаупвахти.

"Мені щиро шкода людей, яким я завдав біль своїм вчинком. Я винен і повністю усвідомлюю свою провину. Мені важко згадувати ніч 26-27 січня. Після затримання з прокурором та слідчими ми провели допит, на якому я до пізньої ночі розповідав, що було. Моє єдине бажання — відправити мене не на гауптвахту, а до слідчого ізолятора", — заявив Рябчук.

Нагадаємо, що 27 січня на території Південного машинобудівного заводу ("Південмаш") 21-річний військовослужбовець Національної гвардії України, солдат строкової служби Артемій Рябчук під час видачі зброї з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. Стрілець здався добровільно.

Унаслідок стрілянини п’ятеро осіб загинули — четверо нацгвардійців та цивільна жінка, а ще п’ятеро отримали поранення.

У дуже важкому стані наразі 22-річна Жанна Шарова. Їй видалили більше ніж метр перебитого кишківника, на виході куля розвернула хребет у поперековому відділі.

ДБР відкрило кримінальне провадження, кваліфікувавши розстріл у Дніпрі як умисне вбивство.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення