Пройшли 20 кілометрів: в Маріуполі маленькі братик із сестричкою втекли з дому після побиття п'яним вітчимом (фото)

В Маріуполі поліція розшукала двох зниклих дітей у 20 кілометрах від дому.

Братик з сестричкою пішли з рідної домівки після конфлікту з п’яним вітчимом. Притулок вирішили знайти у покинутому будинку в селі поблизу Маріуполя, де раніше мешкали.

Виклик на лінію «102» про зникнення двох дітей надійшов сьогодні, 15 листопада, близько першої години ночі. Виявилося, що 11-річний хлопчик та його 9-річна сестра пішли з дому ще близько 15.00, не маючи при собі навіть мобільного телефону, а тільки стареньку іграшку.

Одразу після отримання повідомлення на пошуки малолітніх дітей було піднято весь особовий склад поліції Маріуполя. Оперативники, співробітники превенції, Кінологічна служба – співробітники всіх підрозділів водночас працювали у своїх «квадратах» розшукової діяльності.

Було проаналізовано записи з камер відеоспостереження, опитані батьки, опрацьовані зв’язки родини та всі, хто міг бачити дітей за останні години.

Поліцейські встановили, буквально кожен крок дітей. Так, ввечері їх бачили поблизу одного з супермаркетів у Кальміуському районі. Там братик з сестричкою продали перехожому свою іграшку, аби заробити гроші на квиток до села Приміське у Мангушському районі, де раніше мешкали.

Саме туди, не гаючи ані хвилини, попрямували правоохоронці.

Правоохоронці знайшли дітей у їх старшої сестри, про яку навіть не було відомо після опитування батьків. Родичка побачила дітей вже на ранок та запросила до себе. Всю ніч братик з сестричкою провели у своєму покинутому будинку – без опалення та з пошкодженими стінами.

На щастя, з дітьми все добре. Наразі з родиною проводиться профілактична робота. Відносно матері було складено адміністративний протокол за ст.184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей), відносно вітчима – за ст. 173-2 КУпАП (Домашнє насильство).

Керівництво поліції подарувало мандрівникам мобільні телефони, аби вони могли у будь-який час звернутися по допомогу до правоохоронців.

Родину взяту під контроль, надалі інформація буде передана до соціальних служб. Тимчасово діти будуть мешкати у старшої сестри у с.Приміське, потім буде вирішено питання про повернення їх батькам.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення