Радник мера Києва Зозуля і журналіст Бутусов викрили Арестовича у брехні (відео)

Радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович звинуватив журналіста Юрія Бутусова у зв’язках з кримінальним світом. У якості начебто доказу він використав світлину 8-річної давнини з акції по прибиранню столичного парку «Дружби народів», де журналіст сфотографувався в оточенні інших активістів.

На фото, яке показав Арестович в ефірі телеканалу «Україна 24», серед 11 чоловіків крім Юрія Бутусова є віце-президент Федерації боксу Києва Олександр Ліщенко, якого називають кримінальним авторитетом на прізвисько «Ліча». Через нього це фото використовують для спроб дискредитації зображених на ньому людей, серед яких, зокрема, голова Київської ОДА у 2016-2018 роках Олександр Горган, лідер Автомайдану, а пізніше міністр молоді та спорту Дмитро Булатов.

Бутусов наголосив, що нападки на його адресу не є випадковими, а пов’язані зі справою щодо провалу спецоперації по захопленню російських терористів-вагнерівців, які брали участь у війні проти України на Донбасі.

«Цей вкид і всі ці атаки йдуть тому, що немає розслідування (у справі щодо зриву спецоперації з «вагнерівцями», - Ред.). Я офіційно свідок по справі ДБР, я був на засіданні ТСК, я дав свідчення. А ті люди, які причетні до зриву операції (за даними Insider та Bellingcat, спецоперацію з «вагнерівцями» відклали за ініціативою Єрмака, - Ред.), не дали свідчення. І тепер вони хочуть дискредитувати мої слова тільки з однією метою: аби ніколи народ України не дізнався правди і ніколи не було цього розслідування», - відреагував Бутусов на провокацію Арестовича.

Після ефіру про це фото і акцію розповів Юрій Зозуля, нині радник мера Києва, а раніше керівник комунального підприємства, який і запросив Бутусова на захід.

«На місці, де зараз стоїть пам'ятник Іллі Муромцю на вході у спортивний парк, взимку 2012-2013 року несподівано самозахопленням зросло 5 генделиків, де почали активно продавати алкоголь, цигарки і навіть траву. Це призвело до обурення спортсменів, депутатів, адміністрації міста та мешканців району. Бутусов відгукнувся на моє запрошення та особисто підтримав громадських активистів та спортивне співтовариство, яке захищало парк «Дружби народів» (зараз «Муромець») від самозахоплення генделиками, та своїми руками прибирав сміття у парку з іншими активістами. Наприкінці усі депутати, активісти та адміністрація району та міста зробили фото», - розповів Зозуля.

Після Бутусова від Арестовича дісталось і журналістці Яніні Соколовій, яка оприлюднила план проведення спецоперації по затриманню бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнер». З документів по суті випливає, що операцію злили у Офісі президента. Арестович дорікнув Соколовій, що вона вчинила підло, тому що опубліковані документи мають гриф «цілком таємно». За скоєне радник Єрмака запропонував її «зв'язати і втопити, але за законом».

Більше читайте у публікації «Надзвичайних новин» Коли аргументи вичерпались: влада пропонує зв'язати і втопити журналістів, які пхають свій ніс у «Вагнергейт».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення