У Варшаві поляк скинув з даху на голову 18-річному українцю 30-кілограмовий газовий котел

  Gazeta Wyborcza

Жахлива трагедія сталася під час ремонту в одному із варшавських районів. Скинутий з даху газовий котел влучив у хлопця, який просто проходив повз. Постраждалим виявися 18-річний українець Дмитро, він зараз перебуває у важкому стані.

51-річний будівельник вирішив, що зносити старий котел до смітника буде довго і важко, тому він просто скинув котел з даху. Йому висунули звинувачення.

Для довідки, вага котла – близько 30 кг, він пролетів з висоти понад 10 метрів. Одразу після удару молодий чоловік втратив свідомість. Його негайно доставили до лікарні.

Варшавська окружна прокуратура взялася за розслідування справи. Як було встановлено, котел впустив 51-річний робітник, який ремонтував будівлю, і він не переконався, що пішоходи не переходять під дахом.

«Наразі у українця масивна травма обличчя, лобних кісток і головного мозку. Потерпілий має небезпечні для життя медичні стани», – повідомив прокурор Норберт Волинський, прессекретар Празької окружної прокуратури Варшави.

Робітник, який викинув котел, вислухав звинувачення. Суд заборонив йому працювати на висоті, виїжджати з країни і зобов’язав щотижня з’являтися у відділок поліції. Чоловік визнав себе винним.

Зараз 18-річний хлопець вийшов з коми, але на слова не реагує.

«Зараз він прийшов до тями. Він може робити невеликі рухи, але ми не маємо з ним контакту. Він не відповідає і не реагує на слова», – розповідає двоюрідний брат потерпілого.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення