Мер столиці записав звернення з вимогами до правоохоронців (відео)

Столична влада вимагає від правоохоронних органів звіту про статус справ, щодо яких КМДА передавала документи за результатами аудитів. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко у відеозверненні.

".. останні події навколо міської влади виглядають заангажовано, як акція, підготовлена похапцем. Для дискредитації мене особисто. Режисерам цього дійства скажу одне: ви зараз провертаєте ту ж схему, що робив Янукович з Черновецьким. Бо "креативні" юристи цієї спецоперації — ті ж самі. Але ж врахуйте: я вам — не Черновецький! А от ви — таки наступники Януковича! Пам’ятаєте, де він зараз?", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що столична прокуратура провела обшуки в учасників злочинної групи, які спільно з службовими особами КМДА отримували "мільйонні прибутки від "кришування" нелегальної торгівлі у підземних переходах".

Згідно з матеріалами слідства, учасники злочинного угрупування, до складу якого входять близько 20 осіб, у тому числі, колишній народний депутат, а також чинні та колишні депутати Київської міської ради, щомісяця отримують, за попередніми даними, від 5 до 7 мільйонів гривень доходу від оренди торгових точок, нелегально облаштованих у підземних пішохідних переходах станцій метро у Шевченківському, Солом’янському, Печерському та Голосіївському районах столиці.

При цьому, за даними члена-кореспондента Української академії архітектури, екс-заступника головного архітектора Києва Віктора Глєба, "в чому сьогодні підозрюють столичну владу, дійсно більше схоже на залякування, ніж на спробу навести порядок у столиці". Про це йдеться у матеріалі видання "Вести".

"Ні для кого вже не секрет, що в Києві крадуть масово - мільйонами, мільярдами. А прокуратура побачила десь 9 млн, десь 18 млн ... Це просто смішно. Ще два роки тому за моєю заявою було відкрито кримінальне провадження щодо Кличко. Ми показали розкрадання на Платонівському провулку, 6, перед цим показали розкрадання на двох інших об'єктах.. Крім того, є десятки інших звернень, заяв і відкритих кримінальних проваджень. Сотні фактів корупції! Є кримінальна справа за фактом розкрадання 80 млн грн тільки на Васильківській, 37.. " , - йдеться у повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення