«Слуги народу» вчергове пробили дно: підкуповують людей бутильованою водою (фото)

Партія Зеленського на виборах 25 жовтня спробує посадити якнайбільше своїх представників у крісла місцевої влади. «Слуга Народу» зареєструвала по всій країні 31527 кандидатів, і це 73% від максимально можливої кількості.

«Слуги народу» вчергове пробили дно: підкуповують людей бутильованою водою (фото)

Аби не вляпатись у чергові зашквари, представники партії Зеленського намагаються використовувати зовні законні методи усунення основних конкурентів на виборах. Для прикладу, на Київщині ТВК відмовила в реєстрації головному супротивнику кандидата від «Слуги народу». Тим часом «нове обличчя», заручившись підтримкою новоспечених членів цієї ж ТВК, проводить непрямий підкуп громадян.

Політичні технології: конкурентів «слуг народу» знімають з виборів, використовуючи «руку Кремля»

На селище Гатне – а це фактично передмістя Києва – накинули око «зелені» кандидати. Місцевість тут забудовується шаленими темпами, зводяться величезні житлові масиви. Прихильність правлячої політичної партії до цього ласого шматка землі настільки ж настирлива, як і попередні спроби відсторонити Віталія Кличка від посади голови КМДА.

Від нещодавно у Гатному було створено ручну ТВК – до комісії ввели більшу частину заангажованих людей. Нині місцеві активісти намагаються вибороти право на чесні вибори.

«Останнім часом щоденно замінювали членів ТВК – різні партії включили до ТВК знайомих між собою осіб, навіть родичів. Ще одного члена комісії від партії «Батьківщина» з Гатного щодня попереджають про те, що його невдовзі замінять. Наразі в комісії з Гатного залишаються з початкового складу лише члени від партії «Голос». Всі інші – нові, невідомі, немісцеві», - повідомляв ще 21 вересня Сергій Чагаров, і з того часу ситуація лише погіршилась.

Сергій Чагаров – той самий активіст Гатного, якого у 2017 році на сесії селищної ради схопив за шию і якому погрожував фізичною розправою депутат Києво-Святошинського району від БПП Олександр Паламарчук. Надалі Сергію неодноразово погрожували і навіть кидали на подвір’я світлошумову гранату, аби припинив займатись громадською діяльністю і незаконними забудовами, писати про корупцію місцевої влади у соцмережах. Натомість хлопець пішов вчитися на юриста, аби надалі боротися з незаконними забудовами, а 21 вересня офіційно зареєструвався кандидатом в депутати Гатненської ОТГ.

Сергій Чагаров і Олександр Паламарчук

Сергій Чагаров і Олександр Паламарчук

Вже очевидно, що члени Гатненської комісії фальсифікуватимуть результати місцевих виборів на догоду окремих кандидатів. Так, ТВК не зареєструвала на голову ОТГ скандального Олександра Паламарчука (на фото вище), а натомість дала зелене світло Богданові Мациборі – землевпоряднику Чабанівської селищної ради. Він назвав себе головою об’єднаної Гатненської громади, а це фактично те саме, що й клони-однофамільці у виборчих бюлетенях. Проєкт ГО «Об'єднана Гатненська Громада» було створено до виборів – 16 липня. Потенційні виборці Богдана Мацібори проживають у Гатному, Юрівці та Віті-Поштовій.

Дані YouControl

Дані YouControl

Офіційна причина, за якою Паламарчука зняли з виборів на Київщині, це подвійне балотування. Інформацію про це активно розповсюджував нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубінський, який активно просуває на Київщині Мацібору, чий головний конкурент – Паламарчук.

Колишній журналіст курує вибори в Київській області, а на практиці це означає, що всі кандидати в обласну раду Київщини проходять фільтр Дубінського.

За даними сайту ЦВК, дійсно, дехто Олександр Паламарчук із такою самою датою народження, місцем проживання та ПІБ зареєструвався кандидатом на посаду Рубіжанського міського голови (Луганська область) 27 вересня, але вже 6 жовтня місцева ТВК скасувала його реєстрацію на Луганщині. Відповідна постанова місцевої ТВК була оприлюднена на сайті Рубіжанської міськради. Наступного дня, 7 жовтня, Паламарчука зняли з виборів ще й на Київщині.

«Гречконосці» від партії Зеленського у Гатному засівають: поліція не втручається

Банери з невідомим для громади Богданом Маціборою, якого на рекламі іменують «Лідер Гатненської громади», з’явились на найвидніших місцях раптово і нізвідки. Так само зненацька кандидат на голову ОТГ почав особисто розносити по хатах воду і продукти харчування, а до місцевої школи підносити «гречку» йому допомагав один із нових членів Гатненської ТВК Віталій Мельник.

Богдан Мацібора на Київщині перед виборами дарує селянам воду

Богдан Мацібора на Київщині перед виборами дарує селянам воду

Фото зі сторінки Богдана Мацібори у Facebook

Фото зі сторінки Богдана Мацібори у Facebook

Скріншот з відео Ярослава Тимошевського про незаконну агітацію Богданом Маціборою

Скріншот з відео Ярослава Тимошевського про незаконну агітацію Богданом Маціборою

«Під прицілом Дубінського знаходяться усі конкуренти пана Мацібори і, припускаю, що і під прицілом кандидатів в депутати від «Слуг народу» також. Не виключено, що незаконні методи боротьби з Паламарчуком будуть застосовуватись і до інших кандидатів в депутати, які мають підтримку людей. Мова йде не просто про зняття Паламарчука з виборів, а про силове протизаконне примушування жителів трьох наших сіл до прийняття незнайомого нам і бажаного партії «Слуга народу» лідера, пов'язаного з Чабанівськими забудовниками. На поліцію зараз немає надій… Враховуючи зв’язки Дубінського в МВС – він може швидко «підгребти» під себе ще й поліцію», - висловив перестороги активіст Гатного Сергій Чагаров.

Не можеш змінити владу – очоль її

Як розповів Чагаров, склад Гатненської сільської ТВК Фастівського району різко змінився після висунення кандидатів до місцевої ОТГ – з’явилися нові голова, секретар та деякі члени комісії. Тоді ж почались зловживання :

  • намагалась відтягнути час для реєстрації кандидатів;
  • окремі члени новосформованої комісії проявляли свою залежність – під час засідання узгоджували свої рішення з кимось по телефону;
  • аномальна кількість виборців змінили адресу голосування.

Це лише частина зловживань, над повним переліком яких працювала команда НаДії. Раніше це був колектив Гатне Інфо – місцевих активістів, які висвітлювали комунальні, інфраструктурні, транспортні, корупційні питання, незаконні забудови тощо. Від НаДії у місцеві депутати іде і Сергій Чагаров.

Він подав скаргу до Фастівської районної ТВК на всіх заангажованих членів Гатненської сільської ТВК Фастівського району Київської області.

Читайте також: Старшокласник з Київщини попри страшні погрози бореться з корупцією (відео)

Активіст Гатного Сергій Чагаров пішов у депутати

Активіст Гатного Сергій Чагаров пішов у депутати

Партія Зеленського готується програти вибори, але масштаби вражають

«Слуга Народу» зареєструвала по всій країні 31527 кандидатів, і це 73% від максимально можливої кількості. Представники президентської партії боротимуться за місця в 1087 місцевих радах. В обласні ради балотуються 1583 кандидати, в районні – 5268, в міські ради – 10340, сільські – 6766, селищні – 7570. За право очолити міста, селища та села змагатимуться 952 кандидати. Із них 280 претендують на посади міських голів, 313 – селищних, 359 – сільських.

За даними результатів опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг», на початку вересня 2020-го рейтинг «Слуги народу» коливався в межах 10-11%. Але ж потенційні голоси виборців ще треба втримати до 25 жовтня. Ідея опитування в день виборів під виглядом народовладдя може бути частиною передвиборчої стратегії партії влади, аби мобілізувати виборців.

Читайте також: Репетиція референдуму чи передвиборча стратегія? Що означає заява Зеленського «про п’ять важливих запитань»

Чому українці ігноруватимуть місцеві вибори-2020?

За даними останнього соціологічного опитування «Рейтингу», 59% громадян планують прийти на виборчі дільниці. Втім, багато політологів єдині в прогнозі низької явки на виборах. Причин декілька: низький рейтинг довіри до партії Зеленського, відсутність альтернатив, високий ризик заразитися коронавірусом.

Попри заяви представників МОЗу, що лікарні забезпечені всім необхідним і ситуація начебто контрольована, лікарі стверджують зворотнє:

  • кисню і місць у лікарнях не вистачає вже, хоча епідсезон 2020/2021 ще не почався (зазвичай сезон грипу починається у жовтні і досягає піку з грудня по лютий);
  • коли лікарі не знаходять вільного кисню – доводиться знімати з одних, аби дати подихати іншим;
  • лікарі готові до всього, а тим більше готові звільнитися в будь-який момент, оскільки дуже велике навантаження – багато хто офіційно не працює з COVID-19, тому доплат не отримує, хоча по факту постійно з ним поруч.

Відомо, що рожеві окуляри б’ються склом всередину, тож усвідомлюючи стан медицини в Україні, багато громадян свідомо не підуть на вибори, аби не наражати себе на небезпеку.

Читайте також: Щороку Україна втрачає 2 тисячі лікарів та 15 тисяч медсестер

Автор Ольга Чернявська

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення