​Антон Геращенко проігнорував український суд і не з’явився на засідання

Призначене на сьогодні судове засідання за позовом тележурналіста, ведучого програми «Надзвичайні новини» Костянтина Стогнія до народного депутата Антона Геращенка про визнання недостовірною і спростування інформації не відбулося.

Ані відповідач Антон Геращенко, ані його представник до суду не з’явилися. Також проігнорували судове засідання представники «Савік Шустер Студія», які за позовом проходять як третя особа. В результаті, засідання перенесли на 16 лютого.

Нагадаємо, що позивач звернувся до суду з проханням визнати недостовірною інформацію, яку нардеп озвучив в ефірі програми «Шустер. Live» 9 грудня 2016 року. Тоді Геращенко заявив, що Стогній був прес-секретарем «колишнього міністра внутрішніх справ Захарченка, який рано чи пізно буде притягнутий до кримінальної відповідальності за злочини проти Майдану».

Однак ця інформація не відповідає дійсності, оскільки Стогній звільнився з МВС ще задовго до сумнозвісних подій Євромайдану, і ніколи не був прес-секретарем голови МВС Захарченка. Це доводить рапорт Костянтина Стогнія про звільнення з органів внутрішніх справ. Раніше на сайті МВС, а нині – Нацполіції, останні згадки про журналіста в якості радника міністра внутрішніх справ датуються груднем 2010 року. В свою чергу Віталій Захарченко обійняв посаду голови МВС у листопаді 2011 року.

Голослівне звинувачення представника Міністерства внутрішніх справ пролунало після того, як журналісти «Надзвичайних новин» першими серйозно взалися за розслідування подій у Княжичах. Тоді ж у ефір програми вийшов сюжет про те, що у відомстві навпаки намагаються приховати – розстріл у Княжичах свідчить про операцію зачистки.

На телеефірах Геращенко відстоював версію, мовляв, перестрілка сталася випадково, через непорозуміння під час виконання операції із затримання злочинців. Але вже 26 січня, в результаті проведення ряду слідчих дій, генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив іншу інформацію: «У нас є факти того, що будинок, біля якого сталася перестрілка, був пограбований двічі - один раз грабіжниками, другий раз працівниками правоохоронних органів».

Нагадаємо також, що за загибель п’ятьох поліцейських до кримінальної відповідальності нікого не притягнули. Лише «покарали»звільненнями з роботи чи доганами офіцерів та керівників райуправлінь.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення