У СІЗО повісився хлопець, який убив 15-річну дівчинку на Одещині: він залишив передсмертну записку

 Думская

Підозрюваний у жорсткому вбивстві 15-річної мешканки Одеського району звів рахунки з життям у слідчому ізоляторі. Як повідомили джерела в поліції, тіло 17-річного Дмитра Закальського знайшли днями в камері 5-го режимного корпусу СІЗО. Він повісився за допомогою простирадла. Залишив передсмертну записку.

У момент суїциду співкамерник арештанта був на прогулянці.

Закальського притягували до кримінальної відповідальності за пунктом 6 частини 2 ст. 115 КК України — "вбивство, вчинене з корисливих мотивів". Йому загрожувало до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Справа про вбивство Мішель Піявчик усе ще перебуває на стадії досудового розслідування — нещодавно суд продовжив його до 1 серпня.

Мішель жила за понад 100 км від місця вбивства та ходила до восьмого класу. Лише на десятий день зникнення її бабуся повідомила до поліції.

"Мішель була нормальною дівчинкою. Звичайна дівчинка, така, які і її однолітки. До неї ставилися нормально в закладі, вона нічим не виділялася. Коли ми помітили, що дитини немає в школі, викликали бабусю. Бабуся сказала, що вона не знає, де вона і телефонувала в поліцію з мого кабінету", — розповіла директорка ліцею, де навчалась Мішель, Ольга Бєленко.

Місцева жителька Альона розповіла, що дівчинка вела нормальний спосіб життя, а також згадує її спокійною та приємною:

"Дуже хороша дівчина. Ну вона така, в школу ходила, спокійна була дівчина. Приємна така, ніколи нікого не ображала. Добра дівчина була. Образ життя нормальний, не була погана, я про неї нічого не можу поганого сказати".

Мішель Піявчик

За даними правоохоронців, Закальський і Піявчик познайомилися в "Телеграмі". Під час спілкування хлопець дізнався про те, що в дівчинки є коштовні речі: телефон Apple iPhone 14, бездротові навушники Apple Air Pods 3, смарт-годинник Аpple Watch і портативна колонка JBL. У нього виник умисел на заволодіння цим майном.

Він запропонував Мішель зустрітися на залізничному вокзалі в Одесі та поїхати електричкою до нього в гості. Вона погодилася. 21 січня 2024 року пара вирушила в дорогу. Вони вийшли на проміжній станції "Раухівка", де зловмисник привів дівчину до підвалу закинутої будівлі колишнього вагового комплексу. Там він узяв невстановлений важкий предмет, яким кілька разів ударив по голові дівчину. Вона померла на місці, і вбивця закидав її тіло сміттям.

Місце вбивства Мішель Піявчик. Фото: Суспільне Одеса

Про зникнення Мішель 30 січня повідомила її бабуся. 3 лютого поліції вдалося затримати підозрюваного. Суд відправив його до слідчого ізолятора без можливості виходу на свободу під заставу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення