Українські воїни на "Азовсталі" помирають в страшних муках, деякі просять побратимів, щоб їх добили

Українським захисникам, які тримають оборону на маріупольському заводі "Азовсталь", вдалося відбити штурм окупантів. Про це в ефірі телемарафону повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

"Вчора увійшли російські війська на територію "Азовсталі", але були вибиті нашими захисниками. Наразі узагальнюємо інформацію", - зазначив Арестович.

За його словами, бої на "Азовсталі" тривають, але українські воїни мужньо протистоять переважальним силам противника.

Водночас заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар закликав світову спільноту та президента Володимира Зеленського евакуювати поранених військових та цивільних з "Азовсталі" в Маріуполі.

"Поранені солдати в страшних муках помирають від неналежного лікування. Дайте можливість забрати тіла воїнів, щоб українці змогли попрощатись зі своїми героями. Відреагуйте належним чином на критичну ситуацію, в якій противник не дотримується жодних етичних норм, конвенцій чи законів, знищуючи людей на очах у всього світу, керуючись вседозволеністю і безкарністю!", - наголосив Паламар.

У свою чергу військовий кореспондент Андрій Цаплієнко написав, що деякі українські воїни через нестерпні муки навіть просять побратимів, щоб їх добили. Але попри все медики "Азова" намагаються боротися за них. Крім того, за словами журналіста, Паламар не підтверджує, що росіян вибили з "Азовсталі".

Відомо, що сьогодні вночі завод обстрілювали з корабельної артилерії. При цьому прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що російські війська не штурмують "Азовсталь".

"Ви були свідками: публічно президент (Путін, - Ред.) наказав утриматися від штурму. Якихось наказів головнокомандувача не озвучувалося", - так він сказав на брифінгу журналістам.

Нагадаємо, що з числа колишніх працівників заводу "Азовсталь" знайшовся зрадник, який показав російським військовим таємні підземні ходи під територією підприємства, і окупанти штурмували ці тунелі. Саме тому з Москви до Маріполя раптом особисто приїхав російський пропагандист Володимир Соловйов, який мав зняти сюжет про "перемогу" військових РФ над українськими захисниками на "Азовсталі". Але наші захисники продовжують боронити територію "Азовсталі", тому чергова постановочна зйомка Соловйова для російського "зливного бачка" провалилась.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення