Завтра судитимуть Антона Геращенка

Завтра, 27 січня, відбудеться перше судове засідання за позовом тележурналіста, ведучого програми «Надзвичайні новини» Костянтина Стогнія до народного депутата Антона Геращенка щодо захисту честі і гідності.

Позивач звернувся до суду з проханням визнати недостовірною інформацію, яку нардеп озвучив в ефірі програми «Шустер. Live» 9 грудня 2016 року. Тоді Геращенко заявив, що Стогній був прес-секретарем міністра внутрішніх справ Захарченка.

Однак ця інформація не відповідає дійсності, оскільки Стогній звільнився з МВС ще задовго до сумнозвісних подій Євромайдану. Це доводить рапорт Костянтина Стогнія про звільнення з органів внутрішніх справ. Раніше на сайті МВС, а нині – Нацполіції, останні згадки про журналіста в якості радника міністра внутрішніх справ датуються груднем 2010 року. В свою чергу Віталій Захарченко обійняв посаду голови МВС у листопаді 2011 року.

Позовну заяву Костянтина Стогнія розглядає Печерський районний суд міста Києва.

Як відомо, голослівне звинувачення представника Міністерства внутрішніх справ пролунало після того, як журналісти «Надзвичайних новин» першими серйозно взалися за розслідування подій у Княжичах. Тоді ж у ефір програми вийшов сюжет про те, що у відомстві навпаки намагаються приховати.

Про те, що розстріл у Княжичах свідчить про операцію зачистки, писали не тільки журналісти «Надзвичайних новин». Розслідування «Слідство.Інфо» так само ставить під сумнів офіційну версію керівництва МВС. У программі також йдеться, що насправді перестрілка є «ліквідацією» свідків - співробітників поліції охорони, що затримали справжніх крадіїв, якими виявилися правоохоронці.

Нагадаємо також, що винних у загибелі п’ятьох поліцейських так і не знайшли. Натомість «покарали» офіцерів, керівників райуправлінь звільненнями з роботи, доганами, а деякі і взагалі покараними не будуть.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення