Вакциновані захищаються від вакцинованих: у Європі обмежують в’їзд із Британії, новорічні салюти відміняють

Німеччина з понеділка вводить обов'язковий карантин для тих, хто прибуває з Великобританії. Вимога стосується всіх, незалежно від статусу вакцинації.

Ситуація з Omicron Сполученому Королівстві поки що найсерйозніша в Європі. Тому 16 грудня з тієї ж причини Франція заборонила в'їзд із Великої Британії, аналогічно з метою туризму.

І у Франції, і у Німеччині закликають уникати скупчень людей на новорічні свята, тому що штам Omicron стрімко поширюється. У країнах навіть відмінили святкові феєрверки.

За даними The Guardian, починаючи з опівночі авіакомпаніям забороняється перевозити туристів із Британії до Німеччини. Лише громадянам і резидентам Німеччини, їхнім партнерам і дітям, а також транзитним пасажирам буде дозволено прибувати з Великобританії.

Кожному, хто в’їжджає в Німеччину з Великобританії, знадобиться негативний ПЛР-тест, і той, хто в’їхав, зобов’язаний перебувати на карантині протягом 14 днів.

У Франції заходи включають скорочення терміну дії антиген- і ПЛР-тестів до 24 годин з 48 годин для тих, хто прибуває до країни. Мандрівники з Британії повинні будуть самоізолюватися протягом семи днів, хоча ізоляція буде скасована через 48 годин, якщо їхній тест, зроблений вже у Франції, буде негативним. Досі ці обмеження стосувалися лише нещеплених мандрівників з Британії, пише Reuters.

Раніше повідомлялось, що відсьогодні у Нідерландах запроваджено жорсткий локдаун на свята. Так, з ранку неділі зачинено всі магазини із другорядними товарами, ресторани, перукарні та тренажерні зали, вони не працюватимуть до 14 січня. Водночас школи будуть зачинені до 9 січня.

Нагадаємо, що днями головний інфекціоніст, заслужений лікар Ольга Голубовська заявила, що коронавірусна інфекція Covid-19 має всі шанси перерости у вірус грипу. Також лікарка переконана, що панікувати через Omicron не варто, тому що цей штам не показує важкі випадки захворювання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення